Late nite program Magacin Kabarea
6

Večer stand-up komedije uz Peđu Bajovića i Filipa Andronika

Klix.ba
Filip Andronik i Peđa Bajović
Filip Andronik i Peđa Bajović
Magacin Kabare najavljuje gostovanje stand-up komičara Peđe Bajovića iz Zagreba i Filipa Andronika iz Sarajeva u četvrtak, 17. januara 2013. godine, sa početkom u 22 sata.

Publici u Cafe klubu Gogo Peđa će pričati šale iz predstava "S nogu" i "Muškarac", a Filip će uveseljavati publiku šalama iz predstave "'Ebemu život" koja se nalazi na stalnom repertoaru Magacin Kabarea.

Peđa Bajović, kojem je ovo prvo gostovanje u programu "Late nite", svoje nastupe opisuje sljedećim rječima: "Predstava 'S nogu' je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu na ovim 'našim prostorima', u regiji ili regionu, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji... uglavnom o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu... i tako dalje sve do nepriznatog Plutona."

"U predstavi 'Muškarac' ja sam muškarac. Istina, ponekad i sâm posumnjam u to. Ipak, biologija to potvrđuje, barem u onom tehničkom smislu! Oženjen, dvostruko razmnožen, vlasnik starog auta i kredita u francima... Jedno sasvim normalno i moderno muško! Čujte i počujte moj umorni pjev! Nije labuđi, već nekako više – gavranov", poručuje Bajović.

Zbog ograničenog broja mjesta u publici preporučuje se rezervacija koju možete izvršiti putem telefona 066 935 337 ili putem e-maila [email protected].