Fantastičan nastup
5

FOTO+VIDEO / Vatra Anadolije napravila spektakl u Zetri

Piše: A. Dž.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Samo jednom riječju može se opisati večerašnji nastup plesne grupe Vatra Anadolije u Olimpijskoj dvorani Zetra - fantastično.

Ne pamti se kada je Zetra bila toliko puna kao večeras kada su plesači iz Turske pripredili istinski spektakl i vizuelni užitak za više od 10.000 posjetitelja.

Nakon što su se začuli prvi taktovi i počelo izvođenje fascinantnih plesnih tačaka, publika je vrlo brzo zaboravila na stajanje u dugim redovima ispred Zetre i kašnjenje više od pola sata.

U jednoiposatnom showu Vatra Anadolije je prikazala tradicionalne plesove kroz balet i moderne plesove što je sarajevsku publiku ostavljalo bez daha. Svaka njihova plesna tačka ispraćena je glasnim aplauzima.

Plesačima se na sceni pridružio koreograf i reditelj Mustafa Erdogan, koji je i sam pokazao svoje raskošno plesno umijeće.

Nastup svjetski poznate grupe zadivio je sve prisutne u Zetri, no na kraju se, ipak, moglo čuti razočarenje zbog nedolaska glumca Buraka Ozcivita, koji u seriji "Sulejman Veličanstveni" glumi Bali-bega.

Iako organizator nikada nije potvrdio njegovo pojavljivanje, u javnosti se spekuliralo da bi Ozcivit mogao biti gost iznenađenja večerašnjeg nastupa. Kako se to nije desilo, ženska publika Zetru je napustila s blagim osjećajem gorčine u ustima.