magazin
1

Valerie Trierweiler spremna oprostiti prevaru predsjedniku Francuske

Klix.ba
Valerie Trierweiler (Foto: AFP)
Valerie Trierweiler (Foto: AFP)
Prva dama Francuske, odnosno partnerica predsjednika te zemlje Francoisa Hollandea, Valerie Trierweiler još uvijek se nalazi u bolnici u Parizu, gdje je dospjela nakon što joj je pozlilo nakon novinarskih izvještaja o tome da je nevjenčani suprug vara s glumicom Julie Gayet.

Iako je bilo nagađanja o tome, Trierweiler nije pokušala samoubistvo, a i spremna je oprostiti prevaru, kazali su njeni prijatelji, piše britanski Telegraph.

Trierweiler je spremna oprostiti Hollandu tajnu aferu sa 41-godišnjom glumicom, ali samo ako dobije "razjašnjenje" o njegovim namjerama.

Nevjenčana supruga francuskog predsjednika od petka kada su detalji o aferi procurili u javnost nije davala zvanične izjave za medije. U nedjelju je njen ured objavio da je Trierweiler primljena u bolnicu zbog depresije i hroničnog umora.

Danas je Le Parisien objavio kako ova novinarka Paris Matcha nije imala namjeru automatski prekinuti neformalnu bračnu zajednicu sa predsjednikom, uprkos ljutnji zbog njegove prevare.

"Čini se da je spremna oprostiti mu i ne želi zalupiti vrata u ljutnji", rekao je njen blizak prijatelj francuskim novinama.

Međutim, ona želi što prije znati koje su namjere njenog partnera, dodaje se. Le Figaro s druge strane piše da je ovaj izvor, odnosno "blizak prijatelj" ona sama.

Sudeći prema tvrdnjama Frederica Gerschela, novinara Le Parisien koji kaže da je sa Trierweiler razgovarao nakratko u nedjelju, Hollande joj je sam priznao aferu dan prije nego će sve biti objavljeno, odnosno u četvrtak navečer. Sve se odigralo u Elizejeskoj palači, bez vike ili bilo kakve histerije s njene strane, napisao je Gerschel.

Hollande je navodno u nekoliko riječi priznao da ima aferu s glumicom i nije ništa prikrivao.