magazin
49

Ulični svirač koji je oduševio milione: Ne znam vole li me ljudi, ja volim njih

Klix.ba
Ako čujete njegovu muziku i zatvorite oči vjerovatno ćete pomisliti da se radi o vrhunskom pijanisti iz neke ugledne svjetske operne kuće. Pogriješit ćete. Njegovo ime je Ryan Arcand (43), beskućnik je koji isto tako zatvori oči i svira, ostavljajući na momente iza sebe sve probleme.

Arcand je bez krova nad glavom 30 godina. Mnogi stanovnici Edmontona ga znaju samo kao čovjeka koji vuče svoj klavir ulicama tog grada i tu i tamo zasvira. Da stvar bude još interesantnija, on je mnoge od kompozicija koje svira sam komponovao. Slučajni prolaznik je nedavno snimio ovog muzičkog genija i snimak postavio na YouTube. U roku od sedmicu dana video je pogledan više od tri miliona puta.

Nažalost, život na ulici doveo ga je do toga da se prepusti uživanju u alkoholu. Bez alkohola ne funkcionira. Za neke američke i kanadske medije je otkrio samo da je kao dijete s bratom završio u domu za nezbrinutu djecu. Nije mnogo pričao o tome. Čini se kako je to bolna prošlost koje se ne želi sjećati.

"Takav je stvarni život. Ponekad ne znam da li me ljudi vole kad sviram, ali to i ne igra neku ulogu, jer ja volim njih", riječi su ovog beskućnika koji je oduševio milione svojim muzičkim talentom, prenosi Bild.de.