magazin
571

Uči se radnoj etici: Kćerka Baracka Obame se zaposlila u ribljem restoranu

Klix.ba
(Foto: Christopher Evans/Boston Herald)
Čak i kćerka trenutnog američkog predsjednika Baracka Obame 16-godišnja Sasha Obama ima obaveze poput većine drugih tinejdžera u Americi, a jedna od njih je da preko ljeta nađe posao.

Pomislili biste kako bar kćerka američkog predsjednika ne mora raditi ili ako se pak odluči na to, da je u pitanju neki glamurozni posao, no Sasha Obama pokazuje kako je sasvim obična tinejdžerka.

Mlađa kćerka Michelle i Baracka Obame našla je ljetni posao u jednom ribljem restoranu na otoku Martha’s Vineyard u Massachusettsu, javlja Boston Herald.

Ovo je jedan od omiljenih restorana porodice Obama, a posao su joj navodno "sredili" roditelji budući da poznaju vlasnika.

Sasha, pravog imena Natasha, ima zadatak da prima narudžbe i brine se o gostima, no ipak postoji jedna stvar koja je razlikuje od ostatka "običnih" radnika - agenti tajne službe je prate na posao.

"Radila je dolje na narudžbama. Pitali smo se zašto se oko nje nalazi šestero ljudi koji joj pomažu, ali smo onda saznali ko je ona", kazala je jedna od mušterija.

Ipak, Sashino zaposlenje će biti kratkog daha, djevojka će u restoranu navodno raditi nekoliko dana, dok njeni roditelji krajem sedmice ne dođu na otok Martha’s Vineyard.