magazin
0

Twitter odlučio: Ako Trump nastavi kršiti uslove korištenja profil će mu biti ugašen

Klix.ba
Kompanija Twitter nagovijestila je kako bi Donaldu Trumpu mogao biti zabranjen pristup ovoj društvenoj mreži zbog kršenja uslova korištenja.

Ukoliko novoizabrani predsjednik SAD-a prekrši pravila i uslove korištenja, njegov profil će biti ugašen, dok iz Facebooka poručuju kako bi dopustili Trumpu da krši njihova pravila i da njegov profil i dalje bude aktivan.

Iz Twittera poručuju kako niko nije povlašten te kako će se prijetnje i kršenje pravila kažnjavati, bez obzira na to ko stoji iza njih, makar to bio i predsjednik SAD-a.

"Pravila Twittera zabranjuju nasilne prijetnje, uznemiravanje, ponašanje koje izražava mržnju i preduzet ćemo sve potrebne mjere prema profilima koji ovakve stvari praktikuju", rekao je glasnogovornik Twittera.

Trump je svoj Twitter profil koristio na način koji je mnogo puta bio kritikovan, ali je sam kazao kako je ponosan na sebe, bez obzira na kritike.

Trump ima Facebook profil, ali je iz njegovih objava koje su obzirnije jasno kako tim profilom upravlja neko drugi u njegovo ime, dok su objave na Twitteru pisane u čudna doba dana, spontane su i očigledno je kako ih objavljuje predsjednik lično.