Fotogalerija
0

Svijet se oprostio od Michaela Jacksona

Sarajevo-x.com
Dirljiva komemoracija koja je u Staples Centru u Los Angelesu održana u utorak navečer po našem vremenu bila je prilika da se svijetu još jednom pokaže koliki je čovjek i muzičar bio Michael Jackson. Ipak, ova komemoracija nije bila u znak žaljenja za kraljem popa, više je bila znak slave njegovog života i svega što je učinio za milione ljudi širom svijeta, što kroz muziku, što kroz nesebično pružanje pomoći.

Ceremonija je završila riječima Michaelove 11-godišnje kćerke Paris koja je kroz suze jedva uspjela izustiti: "Samo sam željela reći... otkako sam rođena tata je bio najbolji otac kojeg možete zamisliti. Samo sam željela reći da ga mnogo volim."

Na prilazima dvorani koja prima 22.000 gledalaca okupilo se oko 250.000 ljudi, a policija je bila primorana podići barikade, zatvoriti ulice i blokirati cijeli kvart. Na stotine hiljada fanova prenos komemoracije pratilo je na jumbo plakatima, u kino dvoranama i putem TV aparata širom svijeta.

Događaj je imao izrazito duhovnu notu, uz govore Smokeya Robinsona, koji je pročitao i pismo Nelsona Mandele, pjesme Mariah Carey, Queen Latife, Lionela Richiea, Steviea Wondera, te Jennifer Hudson.

Košarkaške zvijezde Kobe Bryant i Magic Johnson podijelili su sa prisutnima i gledaocima svoje uspomene koje gaje na muzičku legendu, a dirljivi su bili i govori glumice Brooke Shields i drugih Michaelovih prijatelja i saradnika.

Još uvijek nije poznat datum pogreba Michaela Jacksona.