magazin
126

Supruga Michaela Schumachera prodala avion i vikendicu

Klix.ba
Corinna, supruga Michaela Schumachera prodala je privatni avion vrijedan 25 miliona dolara i porodičnu vikendicu u Norveškoj nakon što se pomirila sa sudbinom da se njen muž neće nikad u potpunosti oporaviti.

Vozač Formule 1 je završio u komi nakon teške povrede mozga u nesreći koju je doživio na skijanju u decembru 2013. godine. Izvori bliski paru kažu kako je od tada bilo malo pomaka u njegovom oporavku.

Od Schumacherove nesreće, njegova supruga Corrina se brine o njegovoj imovini vrijednoj oko pola milijarde funti.

Nakon što se pomirila sa sudbinom da njen muž nikad više neće biti kao ranije, odlučila je prodati vikendicu u Norveškoj, kao i privatni avion. Supruga vozača planira prodati i planinsku kolibu u Francuskoj, gdje se i dogodila stravična nesreća.

Doktori kažu kako je kod Schumachera primjećen manji pomak, te kako je 47-godišnjak još uvijek nepokretan i ne može govoriti.

Njegova kuća u Švicarskoj specijalno je opremljena za njega, sa timom doktora, sestrara i zdravstvenih radnika koji se brinu da mu ništa ne nedostaje.

"Kad je postalo jasno da se Schumi možda nikad više neće vratiti, Corinna je morala prihvatiti svoj novi život. Morala je djelovati. Preuzela je posao na sebe i doživjela transformaciju - od njegove supruge do šefice i menadžerice multimilionske kompanije. Ona sad vodi imperiju koja stvara milione čak i dok on spava. Brine se o finansijama, bankovnim računima i uposlenicima", piše njemački sedmični časopis Bunt.