magazin
2

Supruga Hugha Hefnera zbog bolesti morala ukloniti implantate u grudima

Klix.ba
Supruga Hugha Hefnera Crystal Hefner u junu je zbog bolesti morala ukloniti silikonske implantate iz grudi, a vijest je sa svojim fanovima podijelila na društvenim mrežama.

Crystal Hefner je objavila fotografiju u kupaćem kostimu uz koju je napisala:

"Nova ja. Sretnija i zdravija. Koristim 2016. godinu da vratim svoje zdravlje i prigrlim i zavolim stvarnu sebe. Hvala vam svima na podršci, volim vas", napisala je Crystal Hefner na svom Instagramu uz novu fotografiju.

Supruga Hugha Hefnera se u posljednjih nekoliko mjeseci bori sa lajmskom bolešću, zbog koje je njezino zdravlje narušeno. Lajmska bolest je hronična infekcija bakterijom koju prenose zaraženi krpelji, a u hroničnom obliku dovodi do ozbiljnih poteškoća i negativno utječe na kvalitet života oboljelog.

Pored lajmske bolesti, na zdravlje supruge Hugha Hefnera utjecali i silikonski implantati koje je zbog zdravstvenih razloga morala ukloniti, baš poput TV zvijezde Yolande Hadid s kojom dijeli dijagnozu lajmske bolesti.

Obje su zvijezde svoje lično iskustvo podijelile s javnošću, s ciljem edukovanja ljudi i širenja svijesti o ovoj bolesti.

"Intolerancija na hranu, neobjašnjiv bol u leđima, konstantna bol u vratu i ramenima, kognitivna disfunkcija (gubitak pamćenja, manjak koncentracije), umor, loš imunitet, stalne infekcije i problemi sa štitnom žlijezdom i nadbubrežnom žlijezdom. Svi ti simptomi, ali u blažem obliku, počeli su još prije nekoliko godina, no ignorisala sam ih vjerujući kako sam hipohondar. Šalila sam se da pamćenje gubim zbog godina, a da je moj umor zapravo lijenost. Počela sam otkazivati sastanke i dogovore jer me je sve iscrpljivalo. Ove sam godine imala dane u kojima nisam bila u stanju da izađem iz kreveta, bila sam očajna znajući da se svuda oko mene dešava život, a ja nisam u stanju da u njemu učestvujem", napisala je Crystal Hefner.

My Breast Implants Slowly Poisoned Me Intolerance to foods and beverages, unexplained back pain, constant neck and shoulder pain, cognitive dysfunction (brain fog, memory loss), stunted hair growth, incapacitating fatigue, burning bladder pain, low immunity, recurring infections and problems with my thyroid and adrenals. The mildest of those symptoms started a few years back. The aches, the bladder pain, brain fog, fatigue. I ignored it, labeling myself a hypochondriac, despite truly worrying that there was something wrong with me. I joked about losing my memory to age, and about getting "lazy". I began to cancel appointments and shoots because everything exhausted me. Before everything went downhill I was at the gym five days a week, and always shooting and working. I've had days in 2016 when I couldn't get out of bed. I’ve felt such despair knowing life was happening all around me but I couldn’t participate. I had to miss my Summer DJ residency at my favorite Vegas spot, the Rehab pool at The Hard Rock Hotel. The fatigue was so severe that I could barely leave the house or drive. I was afraid to get up there in front of a crowd and go blank with brain fog. I had a bunch of spare photos that have enabled me to stay active on social media for the last six months. I’ve tried to keep a facade of normalcy while working to figure out what was going on with my body. Once I became allergic to most every food, had intolerable pain, developed stomach issues and night sweats, I began to research. I found a holistic doctor (Dr. Farshid Rahbar) and was tested for everything. After I was diagnosed with Lyme disease and toxic mold, I posted about it on social media. I began to receive comments saying that my symptoms resembled "Breast Implant Illness." I found a Breast Implant Illness website and Facebook group with almost 3,000 members. My symptoms matched theirs. Over time, implants (both silicone and saline) break down and wreak havoc on your body. The shell on silicone and saline implants is comprised of silicone and over 40 other toxic chemicals... (continued in link in bio)

Fotografiju objavljuje Crystal Hefner (@crystalhefner)

Dodala je kako je u posljednjih šest mjeseci pokušavala zadržati fasadu normalnosti dok je nastojala shvatiti šta se dešava u njenom tijelu. U trenutku kad je postala alergična na gotovo svu hranu, trpjela strašne bolove, razvila stomačne probleme i noćno znojenje, počela je istraživati i pronašla jednog holističkog ljekara koji ju je testirao na sve.

Nakon što joj je dijagnosticirana lajmska bolest i toksičnost plijesni, objavila je to na društvenim mrežama, nakon čega su počeli stizati komentari o tome kako njeni simptomi podsjećaju na bolest povezanu sa implantatima u grudima.

"Pronašla sam Facebook grupu sa skoro 3.000 članova, a moji simptomi su se podudarali sa simptomima članova te grupe. Vremenom implantati propadaju i prave haos u tijelu, a omotač silikona sadrži čak 40 toksičnih tvari. Vaš imunološki sistem se stalno bori s njima, ostavljajući vas podložnima za razne bolesti. Moji implantati su me polako trovali", napisala je Hefner i poručila:

"Ukoliko znate nekog s implantatima (grudi, stražnjice ili bilo kojih drugih), a ne osjeća se dobro (spora štitnjača, fibromijalgija, alergije i intolerancije na hranu, poremećaji imuniteta, nesanica, umor, bolovi i anksioznost), informišite ih o bolesti implantata kako bi znali da je problem možda u tome".