Aukcija još nije završena
0

Stvari Kralja popa prodate za milion dolara

Sarajevo-x.com
Stvari koje su pripadale slavnom pjevaču Michaelu Jacksonu prodate su na aukciji za oko milion dolara. Darren Julien, predsjednik Julien aukcijske kuće izjavio je da aukcija još nije završena i da se očekuje i veći profit od preostalih predmeta.

Tabla koja je stajala u kuhinji, a na kojoj su Jacksonova djeca napisala "Volimo te tata" prodata je za 5.000 dolara, a noćni stolić sa ogledalom, na kojem je Michael sebi napisao podsjetnik, prodat je za 27.750 dolara.

Na aukciji su rasprodati namještaj, umjetnine i ostali predmeti iz zdanja na North Carolwood Driveu u kojem je Jackson živio posljednjih dana prije smrti u junu 2009. godine.

Tepih koji je stajao ispred Jacksonovog kreveta prodat je za 15.360 dolara, a početne procjene su bile da će biti prodat za 400 do 600 dolara. Spavaća soba u kojoj je kralj popa proveo posljednje trenutke svog života otvorena je za fanove koji su željeli doći i odati počast slavnom pjevaču koji je preminuo u 50. godini.

"Michael Jackson ima najbolje obožavaoce i sada mi je jasno zašto je živio za njih. Oni dolaze svaki dan i donose poklone. Nikad u životu nisam vidio ovakav odnos iskrene ljubavi", rekao je Darren Julien, prenosi AFP.

Aukcijska kuća Julien vodila je aukcije predmeta mnogih slavnih ličnosti uključujući Cher, Barbaru Streisand, Williama Shatnera i Slasha. Prošle godine Jacksonova čuvena Thriller jakna prodata je za nevjerovatnih 1,8 miliona dolara.