16. maja ispred BBI centra
0

Street Dance Challenge Who's No1?

Sarajevo-x.com
Street Dance Challenge “Who’s No1?” naziv je plesnog takmičenja koji će se u nedjelju 16. maja 2010. sa početkom u 20.00 sati održati na Trgu djece Sarajeva.

“Ovo je svojevrsni doprinos street dance sceni kao i prilika mladima da pokažu što mogu na mjestu koje je darovano njima na korištenje i kao takvo nosi ime Trg djece Sarajeva”, ističu iz službe korporativnih komunikacija BBI Centra, organizatora događaja.

U programu će se predstaviti MC, breakdanceri, street style danceri, hip hoperi, plesni tim Zaplešimo, a po prvi put u Sarajevo dolazi plesna skupina UNIT X, finalisti Super Talent Show-a Hrvatske. Dobra atmosfera je zagarantirana uz Diskobajagi.

Diskobajagi je audio-vizuelna ekipa formirana 2008. Njihov live performans je zanimljiva kombinacija miksanja, semplovanja i re-editovanja muzičkih videa, filmova i muzike. Na ovaj način stvaraju nepčekivane "mash-up" kombinacije slike i zvuka pomjerajući uobičajeni pristup DJingu i VJingu. Diskobajagi je 2009 objavio CD - kompilaciju "Operacija Diskobajagi", koju je objavila izdavačka kuća Ekipa iz Sarajeva, i na kojoj se mogu čuti remiksi bh bendova: Letu štuke, Dubioza kolektiv, Skroz...

UNIT-X je plesna skupina iz Splita, finalisti Super talent Showa iz Hrvatske. Sastoji od 9 plesača koji se bave breakdanceom (bboyingom), hiphopom, discom, houseom i sličnim plesnim stilovima.

Zaplešimo plesni tim, učesnici showa "Zaplešimo" koji se emitira na Hayat TV, za ovu priliku pripremili su zajedničku koreografiju uz pjesmu Macalena koja je postala zaštitni znak ovog showa.