magazin
22

Snow boom za ljubitelje elektronske muzike i zimskih sportova

Klix.ba
Prvi Snow boom, regionalni festival, namijenjen svim ljubiteljima zimskih sportova i elektronske muzike, održat će se na Jahorini pored Sarajeva od 13. do 16. marta 2013. godine.

S obzirom da nam zima svake godine stiže sve kasnije, polovina marta će biti idealno vrijeme kada će mladi iz cijele regije moći uživati u zimskim radostima i odličnoj muzici na olimpijskoj ljepotici u godini u kojoj obilježavamo 30 godina od Olimpijskih igara u Sarajevu.

Festival je tematski podijeljen na dvije cjeline – boom games i boom music.

U sklopu boom games bit će organiziran burn cross ride, snowboard & ski takmičenje na kojem će moćI učestvovati i rekreativni i profesionalni boarderi i skijaši kao i takmičenje u snow battleu, ili Yukigassenu, igri na snijegu originalno nastaloj u Japanu, sličnoj grudvanju.

Boom music nam donosi nastupe najboljih DJ-a iz regije na više festivalskih lokacija u dnevnim i večernjim terminima na Jahorini kroz razne tematske zabave poput China town partyja, te burn Main Nighta koji će biti organiziran u kultnom sarajevskom klubu Sloga.

U sklopu festivala otvoren je i konkurs za mlade DJ-e i producente iz regije pod nazivom boomtest, kao i boomvideo, video konkurs za boardere i skijaše u kojem će imati priliku osvojiti besplatno putovanje na snow boom za dvije osobe.