magazin
0

Smrt ih nije rastavila: Proveli zajedno 65 godina i umrli istog dana

Klix.ba
Frank i Eleanor Turner bili su u braku 65 godina. Eleanor je umrla 29. novembra u gradu Monroeu u Sjevernoj Karolini dok je provodila posljednje dane života u centru za palijativnu skrb. Šest sati kasnije njen suprug Frank umro je zbog problema s disajnim putevima, ali nije znao da je u međuvremenu preminula i Eleanor.

Njihova priča, koja bi se mogla nazvati ljubavnom pričom iz bajke, počela se prepričavati nakon što su njihove osmrtnice objavljene u Charlotte Observeru jedna pored druge. Screenshot osmrtnica završio je na Redditu i tako je njihova ljubavna priča postala besmrtna.

Upoznali su se 1948. godine u jednom salonu automobila, gdje je Frank kupovao auto, a Eleanor radila kao sekretarica. Kada je prodavač pitao Franka želi li otići na testnu vožnju, odgovorio je: "Može, ali samo ako će sa mnom ići i vaša sekretarica", ispričala je njihova kćer Linda Purser za Charlotte Observer.

Od tada su bili zajedno, a Frank nije napustio Eleanor čak ni nakon što je njen kraj bio sasvim blizu. Bili su skupa i u domu za starije osobe i Frank je uvijek držao njenu ruku, pa i u najgorim trenucima. No, Eleanorino stanje se pogoršalo i morala je biti prebačena u dom za palijativnu skrb. Iako je imala sve što joj treba i medicinske sestre na raspolaganju, Frank joj je dolazio svaki dan i brinuo se o njoj.

Njihova je kćer ispričala da je Eleanor samo trebala stisnuti zvono iznad svog kreveta i pozvati medicinske sestre, ali to nije napravila nijednom, već bi umjesto toga svaki put zvala Franka da dođe.

"Rođeni su istog mjeseca i ste godine. Izgleda da su sve radili sve zajedno u svojim životima. Kada je mama preminula osjećala sam da ni tata neće dugo, ali nisam ni pretpostavljala da bi to moglo biti istog dana. Preminuli su tri sedmice prije 65. godišnjice njihove ljubavi", rekla je Purser.

Eleanor i Frank su pokopani zajedno na groblju Lakeland Memorial Park.