Sve zabilježeno kamerom
5

VIDEO / Skijaša povukla lavina, spasile ga kolege

Klix.ba
Kamera pričvršćena na kacigu jednog od skijaša je zabilježila lavinu i spašavanje zatrpanog čovjeka na skijaškoj stazi Tahoe u američkoj saveznoj državi Californiji.

Snimak na početku prikazuje jednog skijaša dok se spušta niz padinu. Međutim, za njim se počinje kretati velika količina snijega, koja ga naposljetku u potpunosti zatrpava.

Muškarac sa kamerom na glavi prati skijaša koji se našao u problemima i odlazi na mjesto na kojem ga je posljednji put vidio. Nesretnom skijašu, kojem iz snijega viri samo jedna ruga, govori da se smiri dok on pokušava da ga izvuče iz snijega. Na svu sreću, skijaš je prošao bez ozbiljnijih povreda, prenosi The Telegraph.

"Kada je snijeg na padini počeo da ide za mnom, bio sam bespomoćan. Sjetio sam se svega što sam ikada čuo, pročitao ili vidio – moram ostati na vrhu, moram napraviti vazdušni džep kada lavina uspori, moram pružiti ruku ka nebu i pokušati napraviti otvor.

Međutim, istina je da sam bio na milosti i nemilosti snijega. Sve je bilo crno i bilo je jako teško kontrolisati nagon za panikom. Nakon što sam nekoliko puta sam sebi rekao da se smirim, uspio sam jednom rukom napraviti rupu u snijegu. Nakon toga sam mogao samo čekati. Imao sam sreće", kazao je neimenovani skijaš nakon spašavanja.