Showbiz
0

Zvijezdu "Prijatelja" tuži bivši menadžer

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američku glumicu Lisu Kudrow, koja je svjetsku slavu stekla ulogom Phoebe u humorističnoj TV seriji "Prijatelji", tuži njen bivši menadžer Scott Howard zbog neisplaćenih provizija.

Kako saznaje Hollywood Reporter, Scott Howard je predao tužbu prošlog petka na Vrhovnom sudu u Los Angelesu u kojoj navodi da mu Lisa Kudrow nije platila proviziju otkako su prestali raditi zajedno 2007.godine.

Bviši menadžer nije htio nije otkriti iznos njegovih neisplaćenih provizija, ali u sudskoj tužbi traži odštetu od najmanje 50.000 dolara.

Slavna glumica je unajmila Howarda 1991. godine da vodi njenu karijeru i tada su se dogovorili da će on dobivati proviziju od 10 posto.

Nakon velikog uspjeha serije "Prijatelji", ugovor je promijenjen tako da Howard unaprijed dobiva proviziju od Lisinih angažmana. Kasnije je čak pristao na nižu proviziju od pet posto.

Howard je naglasio da, otkako je dobio otkaz, glumica mu nije platila proviziju od zarade od angažmana u pomenutoj seriji, kao i od ostalih poslova koje je dobila dok joj je on bio menadžer.

Još jednog "prijatelja" Matta LeBlanca također čeka tužba od njegovog bivšeg menadžera.