Pustile da godine čine svoje
0

Zvijezde koje ne žele botoks, već prirodnu ljepotu

Klix.ba
Kim Basinger
Botoks više nije dostupan samo holivudskim zvijezdama, već ga sve češće koriste i prosječni ljudi u estetsko-korektivne svrhe. Ipak, ima mnogo slavnih zvijezda koje su odlučile prirodno stariti i ne podvrgavati se tom tretmanu.

Holivudska glumica koja nije željela podvrgnuti se tretmanima botoxom je Kim Basinger, koja je nedavno napunila 59 godina. Ona je kožu održavala zdravim prirodnim tretmanima, a danas se može pohvaliti ljepotom i ponosno stati pored svoje 17-godišnje kćerke Ireland Baldwin.

Bilo kakve estetske operacije odbila je i britanska glumica Kate Beckinsale.

"Više mi se sviđa kako izgleda moja majka sa 65 godina, nego mnogi u Los Angelesu koji su se podvrgnuli brojnim tretmanima", kazala je glumica koja se zalaže i protiv rigoroznih dijeta nakon trudnoće.

Oskarovka Kate Winslet je također jedna od prirodnih ljepotica. Ona je u jednom intervjuu kazala da su kozmetičke operacije protiv nenog morala i da nikada ne bi pristala na to, a još manje na tretman botoxom koji bi, kako je istakla, zaledio njeno lice.

Iako ima 45 godina Julia Roberts izgleda predivno. I ona je protiv tretmana botoxom te je istakla kako to nikada sebi ne bi učinila.

"Ne bojim se starosti. Želim da moja djeca znaju kada sam ljuta, kada sretma, a kada zbunjena", kazala je ona.

Jedna od glumica koje su išle na tretman botoxom je Teri Hatcher, međutim rezultati joj se nisu dopali i odustala je.

"Moje lice je takvo kakvo jeste, volite ga ili mrzite, ali ne želim operacije, botox ili bilo šta drugo", kazala je 48-godišnja glumica.

Glumica Lisa Rinna dobro se "opekla" u mladim danima i nakon toga zarekla da više nikada neće ići pod nož radi ljepote. Naime, ona je sa 24 godine ubrizgala silikon u usne, međutim rezultat nije bio onakav kakav je očekivala, a kao posljedica ostali su joj ožiljci oko usana.

Zbog tretmana botoxom nastradala je i glumica Dana Delany, kojoj je dermatolog ubrizgavanjem oštetio nerv, nakon čega joj se stvorio veliki hematom, a nerv odumro.

Protiv plastičnih operacija je i oskarovka Rachel Weisz, koja smatra da žene koje savršeno izgledaju nisu posebno seksi, niti lijepe.

Među prirodne ljepotice svrstala se i Emma Thompson, koja osim što je protiv plastičnih operacija, zagovara i ženske obline umjesto mršavosti.