Showbiz
0

Zvijezda serije "Prijatelji" pomogao policiji i napokon dobio naklonost susjeda

Klix.ba
David Schwimmer, Foto: AFP
David Schwimmer, Foto: AFP
Zvijezda serije "Prijatelji" David Schwimmer je prozvan herojem jer je pomogao policiji New York Citya da riješe slučaj navodnog ubadanja koji se dogodio u blizini njegovog doma na Manhattanu.

Ovaj 47-godišnji glumac je pozvao policiju u njegovu kuću kako bi vidjeli snimke njegovog videonadzora koji je zabilježio krvavi okršaj u susjednoj zgradi.

U tuči, koja je uslijedila nakon krađe računara, navodno su bile uključene tri osobe, a jedna je zadobila teške tjelesne povrede. Svađa je započela u stanu na prvom spratu, u susjednoj zgradi.

Jedna osoba je dovezena u bolnicu gdje je zadržana na liječenju, a jedna je uhapšena. Treća osoba, za koju se sumnja da je prostitutka, navodno je pobjegla s mjesta događaja.

Schwimmer je ranije naljutio susjede gradeći svoj veliki dom. No, zahvaljujući njegovoj pomoći policiji da riješi slučaj ubadanja koji se desio ove sedmice, navodno osvojio naklonost nekih od njih.

"Prije četiri godine rekao bih da je David Schwimmer bio najmanje popularan dečko u kvartu zbog izgradnje, ali se ispostavilo da je pristojan susjed i drago mi je čuti da je pomogao policiji u ovom slučaju", rekao je susjed Fillermutter.