Showbiz
1

Zoe Saldana: Ne mogu biti crnja, takva sam kakva sam

Klix.ba
Glumica Zoe Saldana je na meti vrlo neugodnih diskusija otkako je prihvatila ulogu u filmu gdje će tumačiti lik legendarne pjevačice Nine Simone.

Komentari su se odnosili na boju njene kože, a prigovaralo joj se da nije dovoljno crna za ovu ulogu.

"Ne mogu prestati razmišljati o tome ko misli da sam dovoljno ili nedovoljno crna. Ja znam ko sam, sviđa mi se to ko sam i neću objašnjavati nikome ko sam ja. Uvijek sam bila ovakva i odgojena sam da budem ovakva", kazala je glumica za decembarsko izdanje časopisa Ocean Drive.

Glumica je kazala kako je film "Nina" jedan od "najstrašnijih" projekata u koje je ikada bila uključena.

"Radi se o kultnoj osobi i od početka je u vezi sa cijelom pričom bilo tako mnogo uplitanja politike", rekla je Saldana dodajući da je ovo za nju bilo više od filma i da ga je silno željela snimiti.

Glumica je za ovaj časopis rekla i to da uživa u svom poslu, ali da joj je draži privatni život. Naglasila je to prilikom pitanja vezanih za njenog supruga, talijanskog umjetnika Marca Perega s kojim se vjenčala ljetos u Engleskoj.

Naredni film koji će snimati je "Out of the Furnace". Radi se o ženi koja se preudala za policajca kada je njen muž završio u zatvoru, toliko je lijepa glumica otkrila ovom prilikom.