James Cameron
0

"Živimo u naučno-fantastičnom svijetu"

Sarajevo-x.com
James Cameron (Foto: Reuters)
James Cameron (Foto: Reuters)
Slavni reditelj James Cameron, koji je nedavno pomagao u izrađivanju 3D kamere koju će koristiti robot sljedeće generacije na Marsu, izjavio je za MTV News da ljudi danas žive u naučno-fantastičnom svijetu.

Dva najuspješnija filma na svijetu – "Titanic" i "Avatar", načinio je upravo reditelj Cameron. On je veliki zagovornik uvođenja 3D tehnologije i nedavno je pomagao NASA-i u izradi 3D kamere.

Ipak, reditelj tvrdi je rad na toj kameri, koja će možda dovesti do izmjene historije istraživanja svemira, i rad na dvama najuspješnijim filmovima na svijetu za njega imao gotovo istu težinu.

"Ne podvlačim liniju između mašte i stvarnosti. Ja volim naučnu fantastiku, ali na neki način mi i živimo u naučno-fantastičnom svijetu", kazao je Cameron.

Reditelj je dodao i to da stvarnost i mašta imaju mnogo toga zajedničkog i da se on osjeća lijepo i u jednom i u drugom svijetu.

"Mi znamo da je nešto fantazija, ali kada takvo nešto gledamo u kinu shvatamo da je potrebna napredna tehnologija da bi se takvo nešto načinilo. Ja se osjećam ugodno i u stvarnom svijetu i u svijetu mašte", istakao je Cameron.