Andy Roddick
0

"Ženu sam 'upoznao' na naslovnici magazina"

Sarajevo-x.com
Poznati teniser Andy Roddick priznao je da je svoju zanosnu ženu Brooklyn upoznao dok je pregledao američki magazin Sports Illustrated, piše Daily Mail.

Za jednog profesionalca i tenisera svjetskog glasa kao što je Andy Roddick sigurno je potrebno mnogo odricanja i treninga što znači da privatni život uvijek dolazi na posljednje mjesto.

Andy Roddick priznaje da zbog karijere nije imao mnogo prilika da se druži sa pripadnicama nježnijeg spola, a da je svoju suprugu Brooklyn prvi put primjetio 2006. godine na naslovnici magazina Sports Illustrated, te je bio potpuno očaran njom.

Tad je zamolio svog menadžera Kena Meyersona da nekako kontaktira Brooklyn i zamoli je da izađe s njim. Nakon nekoliko poziva, Brooklyn je pristala na sastanak, a par je od tad nerazdvojan.

U aprilu ove godine par se i vjenčao u njihovom zajedničkom domu u Austinu, u državi Teksas.

Andy Roddick je trenutno najbolje rangirani američki tenisač. Svoj prvi turnir u profesionalnoj karijeri osvojio je u Atlanti 2001., pobjedivši u finalu Xaviera Malissea (6–2, 6–4).

Najveći uspjeh mu je osvajanje US Opena 2003. godine. Također od značajnijih rezultata treba još izdvojiti dva finala Wimbledona 2004. i 2005. godine (oba puta izgubio od Rogera Federera).

Jedan je od rijetkih tenisača koji se osam godina uzastopno nalaze u top 10 tenisača svijeta.