Showbiz
16

"Žao mi je zbog incidenta": Jeremy Clarkson se izvinio producentu Top Geara

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jeremy Clarkson je objavio javno izvinjenje producentu emisije Top Gear nakon što je tužba prema poznatom voditelju pretvorena u nagodbu kojom su zadovoljne obje strane.

Tužba je bila teška impozantnih 126.000 eura, a zasnivala se na nanesenim povredama i rasnoj diskriminaciji. Podsjećamo, producent Oisin Tymon je ponudio tužbu protiv Clarcsona zbog razrezane usne kao posljedice udarca kojeg je dobio od voditelja u martu 2015. godine.

Clarkson je tada navodno pobjesnio nakon što je saznao da na pauzi snimanja ne može naručiti posebnu vrstu jela nakon čega je producenta nazvao "irskom p****m" te ga udario.

Tymon advokati su tokom sedmice objavili kako je dogovor u parnici postignut, mada detalji nagodbe nisu otkriveni.

Ipak, izgleda da je izvinjenje dio dogovora pa je Clarcson izdao obraćanje javnosti u kojem izražava žaljenje zbog incidenta koji ga je na koncu koštao posla u BBC-u.

"Želim da kažem Oisinu Tymonu kako mi je žao zbog incidenta i posljedica koje su zatim uslijedile. Želim da kažem kako on nije kriv i da je bez razloga iskusio patnju za koju se također izvinjavam. Drago mi je da je cijela stvar napokon riješena. Oisin je oduvijek bio kreativni dio emisije Top Gear i želim mu uspjeh u njegovim budućim projektima", napisao je Clarkson.