Showbiz
0

Zabavljač i producent David Gest pronađen mrtav u londonskom hotelu

Klix.ba
David Gest (Foto: EPA)
David Gest (Foto: EPA)
Zabavljač, producent i reality zvijezda televizije David Gest (62) pronađen je mrtav u londonskom hotelu, izjavio je njegov prijatelj.

Gest, koji je bivši suprug pjevačice Lize Minnelli, umro je u hotelu Four Seasons u Canary Wharfu. Njegov prijatelj i bivši tjelohranitelj Imad Handi potvrdio je ovu informaciju.

Gest je najpoznatiji u Velikoj Britaniji zbog pojavljivanja u emisijama na "I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here" i "Celebrity Big Brother". Planirao je turneju u Velikoj Britaniji u julu sa najnovijim šou programom, pod nazivom "David Gest Is Not Dead But Alive With Soul Tour".

Gest je ostao u Celebrity Big Brother kući 13 dana, ali je sezonu napustio iz zdravstvenih razloga. Nekoliko pjevača se trebalo pojaviti na njegovoj turneji, uključujući Dinu Carroll i Freda Paynea.

Jedan od najvećih uspjeha u njegovoj karijeri bila je proizvodnja najgledanije emisije u historiji muzike Sjedinjenih Američkih Država, "Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration". On je vjerovatno najpoznatiji po braku s Minnelli, s kojom je bio u braku od 2002. godine, a službeno su se razveli 2007. Njegov prijatelj iz djetinjstva bio je Michael Jackson.

Godine 2007. je primljen u bolnicu s bolovima u grudima i respiratornim problemima.