Nakon 20 godina veze
0

Woody Harrelson se napokon oženio

Sarajevo-x.com
Filmska zvijezda Woody Harrelson oženio je svoju dugogodišnju djevojku Lauru Louise, sa kojoj ima već troje djece, javljaju u srijedu američki mediji.

Poznati glumac je nakon dvadeset godina zabavljanja sa Laurom, napokon odlučio 'stati na ludi kamen', a ceremonija vjenčanja održana je otoku Maui, na Havajima, uz prisustvo članova porodice i prijatelja.

Holivudski glumac iza sebe ima već jedan brak koji nije trajao ni punu godinu dana. Harrelson i Nancy Simon, kćerka poznatog scenariste i dramskog pisca Neila Simona, vjenčali su se 1985. godine u meksičkom gradu Tijuana. Zvanično su se razveli u januaru sljedeće godine, iako su namjeravali poništiti brak odmah dan poslije vjenčanja.

Harrelson se proslavio ulogom šankera u slavnoj TV seriji "Kafić Uzdravlje", za koju je prije skoro dvadeset godina dobio nagradu Emmy za najbolju sporednu ulogu. Glumio je i u filmu 'No Country For Old Man", koji je ove godine dobio četiri Oscara, uključujuči i priznanje za najbolji film.

No, svoju prvu nominaciju za Oscar Woody Harrelson dobio je za ulogu u filmskom ostvarenju reditelja Miloša Formana "Narod protiv Larryja Flinta", u kojem glumi vlasnika pornografskog časopisa, koji se bori protiv cenzure i religijskih autoriteta.