Nepoznate okolnosti nesreće
0

Woods i dalje nedostupan za razgovor s policijom

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Okolnosti oko saobraćajne nesreće Tigera Woodsa (33) i dalje ostaju nepoznanica budući najbolji golfer današnjice još uvijek nije pristao na razgovor s policijom.

Nesreću je Woods doživio u samoj blizini svog luksuznog doma u Windermereu u predgrađu Orlanda, kada se oko 2.25h u petak svojim Cadillacom SUV-om zabio u hidrant, a potom i stablo.

Prva mu je u pomoć priskočila supruga Elin, koja je navodno golf-palicom razbila staklo i pomogla mu da izađe iz automobila, a kasnije je golfer prebačen u bolnicu Florida Health Central, odakle je nakon saniranja lakših ozljeda lica uskoro pušten na kućnu njegu.

Cijeli događaj jako je zaintrigirao američku javnost, budući je Woods dosad bio sportista kojeg se spominjalo samo u kontekstu sjajnih sportskih ostvarenja, a kako on sam nije dosad pristao na razgovor s policijom (supruga ga je ispričala s obrazloženjem da spava), dodatno je podgrijao špekulacije medija koji svakodnevno kampiraju ispred njegova 2.4 miliona dolara vrijedna doma.

U međuvremenu ostaje upitan Woodsov nastup na Chevron World Challengeu, turniru kojem je domaćin a koji se održava sljedeće sedmice, budući je novinarska konferencija pomaknuta za utorak.

Cijeli slučaj kratko je komentirao i najbolji teniser današnjice Roger Federer nakon ispadanja u polufinalu ATP finala u Londonu od Nikolaja Davidenka.

  • Nisam još razgovarao s njim, ali čuo sam da nije bilo ništa ozbiljno, što je, naravno, dobro – rekao je Federer, koji se posljednjih godina zbližio s Woodsom snimajući reklame za Gillette.