Kraljica leda otkrila mračnu tajnu
0

Witt: Režim Istočne Njemačke špijunirao me i za vrijeme seksa

Sarajevo-x.com
Nekadašana kraljica klizanja na ledu, Katarina Witt, tvrdi da su je tajne službe Istočne Njemačke špijunirale tokom najintimnijih trenutaka pa čak i u momentima dok je imala seksualne odnose.

Witt tvrdi da je Istočna Njemačka tokom 17 godina pratila i snimala svaki pokret dvostruke olimpijske pobjednice kako bi bili sigurni da neće prebjeći u Zapadnu Njemačku.

Bivša šampionka tvrdi da je komunistički režim prisluškivao njen stan te pratio njenu vezu sa njenim tadašnjim trenerom Juttom Mullerom.

"Otkrila sam da su me pratili još dok sam imala osam godina i tek počinjala s klizanjem te nastavili me špijuniratii manipulirati sa mnom cijeli moj život. Dokumenti koji su mi došli u ruke bili su naslagani u 27 kutija. Bila sam šokirana", kazala je Witt.

Dodaje da je bila ljuta i u nevjerici.

"Pomislila sam 'O moj Bože, kako te neko može špijunirati sa samo osam godina'. Praćenje kasnijeg toka mog života sam mogla i razumjeti jer sam bila olimpijska pobjednica i moja zemlja se željela pobirnuti da joj ne napravim neku štetu", priča Witt.

U jednom od dokumenata bilo je zabilježeno trajanje seksualnog odnosa s tadašnjim partnerom. Stoga je odlučila napisati autobiografiju u kojoj je otkrila mračne radnje tadašnjih vlasti.