I 'obični' ljudi među zvanicama
0

William i Kate žele da vjenčanje bude 'narodna ceremonija'

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Fotografija zaručnice princa Williama, Kate Middleton, za upravljačem automobila i s vidnim zaručničkim prstenom, krasi naslovnice više britanskih listova za vikend.

Dnevnik TheTimes piše o koledžu Marlboro, koji je Kate pohađala, kao o školi koja je iznjedrila supruge vodećih Britanaca - ilustrirajući to primjerima Samanthe Cameron (premijerove supruge), Frances Osborne (supruge ministra finansija), kao i nizom drugih javnih ličnosti.

Liberalni Marlboro koledž, iako mješovit, proslavile su prvenstveno njegove učenice, koje su odatle izašle obrazovane, lijepog ponašanja i zdravih nazora, spremne za sve životne izazove, uključujući udaju za prestolonasljednika, piše Times.

Isti list također konstatira kako će se nakon objave o zarukama sve što Kate Middleton dotakne pretvoriti u zlato - svi koji su u bilo kakvoj vezi s njom mogu da očekuju ogroman rast prihoda: od modnih kreatora i draguljara do dobrotvornih organizacija, koje će se nadmetati da im ona bude pokrovitelj.

Daily Telegraph prenosi kako princ William i Kate Middleton žele da njihovo vjenčanje bude "narodna ceremonija", na koju će biti pozvan što veći broj 'običnih' ljudi.

Zaručnički par je rekao kraljevskim pomoćnicima da zvanice ne treba da se sastoje samo od "velikih i poznatih", već da pozivnice moraju biti poslane ljudima iz svih oblasti života.

List također prenosi da kraljica i princ Charles finaliziraju dogovor oko toga ko će snositi troškove predstojeće svadbe - očekuje se da će oboje izdvojiti nekoliko miliona iz svojih privatnih kasa.