Roger Jenkins
0

"Volim Sanelu i rado ću joj dati pola bogatstva"

Sarajevo-x.com
Sanela Jenkins
Sanela Jenkins
Vijest da Sanela Diana i Roger Jenkins više nisu zajedno iznenadila je mnoge. Britanski mediji naširoko su se raspisali o kraju ljubavne priče između bogataša i lijepe djevojke koja je 90-ih godina izbjegla iz ratom zahvaćene Bosne. No, britanske medije najviše zanima da li će doći i do zvaničnog razvoda i kako će par podijeliti novac. Roger Jenkins za to ne mari. U razgovoru za Daily Mail kazao je: "Hoće li ona uzeti pola mog novca? Naravno i s punim pravom. Rado ću joj dati taj novac!"

Kako je kazao Jenkins on i Diana su proveli 10 prelijepih godina zajedničkog života. Iz njihove ljubavi rodilo se dvoje djece. Zajedno su radili i stvarali bogatstvo i red je, kako tvrdi, da to i podijele.

"Od početka smo zajedno stvarali bogatstvo i zašto ona sada ne bi dobila pola? Nisam jedan od onih tipova koji bi skrivali novac od nje. Zaslužuje pola bogatstva i pola će i dobiti", istakao je Jenkins koji je slavu i ugled stekao nakon spašavanja velike britanske banke Barclays.

I Diana je također odlučila progovoriti o raspadu braka s bankarom. Par se rastao još 2009. godine, ali zbog djece i dalje dijele kuću u Kaliforniji.

"Bolje je prijateljski se rastati nego imati mizeran brak. Ja volim Rogera i uvijek ću ga voljeti. No, umorila sam se od toga da budem 'gospođa Jenkins', žena čovjeka koji je spasio Barclays. Želim da ljudi upoznaju mene kakvu jesam, a ne kao suprugu bogatog bankara", kazala je Sanela Diana za Daily Mail.

Ona je istakla i to da je uvijek živjela u sjenci svog supruga, te sada želi da izađe iz sjene da radi i da se dokazuje.

Lijepa Bosanka opovrgnula je u intervjuu navode da trenutno ima momka i da je zbog toga odlučila rastati se s Jenkinsom.

"To su izmišljotine. Ja sam se udala veoma mlada i sada kada imam 38 godina više nisam ista kao kada sam imala 25. Moram se sama izboriti za sebe", rekla je Diana.

Roger Jenkins je, pak, istakao da veoma voli svoju suprugu, ali je potpuno svjestan toga da se ona nije osjećala slobodnom u braku i shvata njenu potrebu za nezavisnošću.

"Kako ono kažu: 'Ako voliš nekoga pusti ga da ide'. Pa, ja sam je pustio, ali i dalje je volim i novac mi ništa ne znači!"

Diana Sanela i Roger Jenkins vjenčali su se 1999. godine, a iste godine rođen je njihov prvi sin Innis. Tri godine kasnije dobili su kćerku Eneyu.

"Kada se Diana udala za mene ja nisam imao ništa. Poprilično sam povučena osoba i ona me je uvela u socijalni život. Mi smo potpuno različite osobe. Ona je alfa ženka. Pomagala mi je i ohrabrivala me. Bez nje ne bih postigao niti imao ovo što danas imam. Bez nje bih bio niko i ništa", ispričao je Roger.

Roger je poznat kao čovjek koji je spasio banku Barclays od propasti, ali zapravo Diana je bila ta koja je šarmirala katarsku kraljevsku porodicu i 'natjerala' ih da ulože milijarde u banku.

Diana je veoma cijenjena u svijetu slavnih i poznata je kao veliki altruista.

I iako im je sada brak propao slavni par je ostao u dobrim odnosima. Njihova djeca još ne znaju za njihov rastanak, ali će par Jenkins učiniti sve kako bi oni to lakše podnijeli.

Par će s vremenom početi i živjeti odvojeno, no ne namjeravaju se još sudski razvesti.

"Rogeru ću dati razvod ukoliko upozna osobu kojom bi se htio oženiti", kazala je Diana, no njen suprug tvrdi da se to nikada neće dogoditi.

"Volim je i podržavam u svemu i tako će uvijek biti", zaključio je Jenkins u razgovoru za Daily Mail.

Inače, bogatstvo para se procijenjuje na 300 miliona funti.