Ljubav ne poznaje prepreke
0

Vojvotkinja se odriče tri milijarde eura zbog braka

Sarajevo-x.com
Alfonso i vojvotkinja od Albe
Alfonso i vojvotkinja od Albe
Izuzetno bogata vojvotkinja od Albe je spremna odreći se cijelog svog bogatstva zbog ljubavi običnog državnog službenika koji je 25 godina mlađi od nje.

Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva je pravo ime ove bogatašice za koju u Guinnessovoj knjizi rekorda piše da ima više titula nego bilo koji drugi plemić na svijetu.

Vojvotkinja, koja je u srodstvu sa Winstonom Churchillom i princezom Dianom, će podijeliti bogatstvo na svojih šestero djece i na unuke, kako bi ih uvjerila da njen izabranik želi nju, a ne njen novac.

"Alfonso ne želi ništa, sve što želi to sam ja", rekla je vojvotkinja već nekoliko puta.

Jedna od najbogatijih žena Španije 85-godišnja vojvotkinja od Albe je već godinama bliska sa Alfonsom Diezom, državnim službenikom u Odjelu za socijalnu sigurnost, a da bi tu ljubav okrunila brakom, djeci će podjeliti bogatstvo od tri i po milijarde eura.

Španski list El Pais je ranije objavio kako će najstariji sin vojvotkinje od Albe dobiti palate "Lirija" u Madridu i "Monterrey" u Salamanki, dok će ostatak imovine biti podijeljen na njenih šestero djece i osmero unučadi.

Ona se navodno i prije tri godine trebala vjenčati za svog dugogodišnjeg prijatelja, ali je vjenčanje otkazano jer se tome protivio španski kralj Juan Carlos.

"Svaka velika ljubavna priča bi trebala završiti brakom", rekla je vojvotkinja za časopis Vanity Fair u maju, dok je pozirala u bašti svoje palače, ujedno objašnjavajući i zašto Alfonsko Diez (60) treba postati njen treći suprug.

Prvi suprug, Pedro Luis Martinez de Irujo y Artazcoz je preminuo 1972. godine i bio je inžinjer, a drugi, Jesus Aguirre y Ortiz de Zarate je umro 2001. godine. Onda kada se vojvotkinja udala za drgog supruga, on je tada bio bivši sveštenik. Time je šokirala mnoge u Španiji.

Sva njena djeca su iz prvog braka. Najstariji sin Cayetano Martinez de Irujo, vojvoda od Salvatierra je izjavio da se njegova majka ne bi trebala udati zbog historijske i plemićke pozadine porodice, te da je njenog izabranika vidio samo tri puta u životu.

Vojvotkinja se trenutno nalazi na čelu 539 godina stare aristokratske porodice Alba, samim tim ima i brojne privilegije, a između ostalog jedna je od rijetkih koji ne moraju kleknuti pred papom. Ova žena, koja ima najviše plemićkih titula na svijetu, je tako sedmostruka vojvotkinja, ima 22 titule kontese i 24 titule markize, osim toga je i vikontesa, baronica i dama.

Ukoliko dođe do vjenčanja između vojvotkinje od Albe i 60-godišnjeg državnog službenika, njen najstariji sin je rekao da će sva djeca prisustvovati vjenčanju, mada se ne slažu sa njenom odlukom.

Zašto je nepodržavjau vojvotkinja ne može da shvati. Nedavno se žalila na radiju La Cope da joj djeca bespotrebno uzrokuju probleme.