Showbiz
1

Voditeljica u knjizi optužila Trumpa za prijetnje smrću i pokušaj podmićivanja

Klix.ba
Megyn Kelly (Foto: EPA)
Megyn Kelly (Foto: EPA)
U knjizi "Settle for More" voditeljica Megyn Kelly otkrila je nove detalje o načinu na koji se novoizabrani predsjednik SAD-a ponašao prema njoj. Tvrdi da ju je pokušavao podmititi poklonima, kao i da joj je upućivao prijetnje i uvrede.

Nova knjiga voditeljice Fox Newsa otkrila je nove detalje o svom odnosu sa Donaldom Trumpom prije nego što je izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Kelly opisuje kako je Trump pokušavao "progurati" pozitivne vijesti o sebi kupujući joj poklone te da joj je prijetio jer je bila kritična prema njegovoj kampanji.

Voditeljica u jednoj priči navodi da je Trump želio platiti troškove hotela u kojem su boravili ona i njeni prijatelji. Tvrdi da je novi američki predsjednik bio velikodušan i prema drugim novinarima.

"Nisam bila jedini novinar kojem je Trump nudio poklone. Mnogi novinari su mi rekli da im je nudio razne poklone, od hotelskih soba do leta njegovim avionom", navela je Kelly, prenosi The Times.

Nekoliko dana prije prve debate, Trump je zatražio od Kelly da se izvini za priče koje su o njemu objavljene u njenoj emisiji ili će otkazati dolazak.

U knjizi stoji i da je Trump nazvao njene šefove nakon što je saznao da će debata početi pitanjima o njegovom odnosu prema ženama. Trump je javno kazao da je Kelly precijenjena i glupa, a ismijavanju su se priključile i njegove pristalice. Ona je navodno dobila i prijetnje smrću nakon čega je unajmila zaštitare kada je s porodicom putovala u Disney World.

"Svaki put kada bi nešto uradio djelovalo bi kao da je povukao okidač za izazivanje poplave loših stvari", napisala je Kelly.