Showbiz
0

Vodič kroz Kazahstan: Povratak Boratovog humora i uvreda

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Borat, izmišljeni kazahstanski reporter koji je izazvao smijeh, čuđenje, ali i negodovanja širom svijeta zbog svog filma, sada je izdao i knjigu-vodič pod nazivom "The glorious nation of Kazakhstan and minor nation of U.S. and A." U svrhu promocije, Borat je za Reuters odgovorio na mnoga "škakljiva pitanja".

Borat Sagdiyev, reporter iz Kazahstana, kojeg glumi britanski komičar Sacha Baron Cohen, mnoge je nasmijao, ali i razljutio svojim filmom o Sjedinjenim Američkim Državama. Reuters je povodom izlaska njegove nove knjige-vodiča, s njim uradio intervju.

P: Koju državu preferiraš - Kazahstan ili SAD?

O: Vrlo preferiram Kazahstan, to je najljepše mjesto na svijetu! Morate doći i vidjeti sami, evo pozivam vas da dođete u našu zemlju. Povedite cijelu porodicu i odsjednite u Astana Funworld odmaralištu koje ima prekrasne plaže, gotovo u potpunosti očišćene od mina. Garantujem da u našem moru nema meduza, ajkula ili bilo kakvog drugog podvodnog života.

P: Koji su ljudi najpametniji?

O: Kazahstanski narod definitivno je među prvima. Vladin naučnik dr. Yamak je potvrdio da naš veliki vođa, premijer Nazarbamshev ima IQ 412, a mozak mu se pruža iz glave u prsa - eto koliki je. Čak 93% nacije je u krvnom srodstvu s njim, što znači da su svi mnogo pametni.

P: Kada te ponovno mogu očekivati u Kazahstanu?

O: Ja sam već u Kazahstanu i živim sretno s mojom novom ženom. Jutros, kada me probudio moj elektronski sat, oslobodio sam ženu iz njenog kaveza i ona mi je napravila prekrasan doručak. Jeo sam zapadnjačke pahuljice sa mlijekom iz njenih grudi. Onda sam je stavio za plug, kako bi radila u polju. Život je vrlo fin kod nas.

P: Ko ti je favorit u utrci za predsjenika SAD-a?

O: Ne mogu vjerovati da je moguće da žena postane predsjednik! U Kazahstanu mi kažemo da je dati ženi moć isto kao kada date majmunu pištolj. Dakle vrlo opasno. A mi u Kazahstanu ne dajemo više majmunima pištolje od masakra iz 2003. godine kada je jedan orangutan ubio 17 maloljetne djece.