Zbog predrasuda o Srbima
0

Vlasnik "Pinka" odbio saradnju sa Angelinom Jolie

Sarajevo-x.com
Vlasnik kompanije "Pink Films International" (PFI), Željko Mitrović, odbio je da sarađuje u novom projektu holivudske glumice Angeline Jolie, saopćio je PFI.

"Imao sam velike simpatije prema njoj i veoma poštovao njeno djelo i lik. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da saradnja sa njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želim da budem dio nečega što po ko zna koji put predstavlja Srbe kao vječite loše momke", izjavio je Mitrović.

PFI je danas saopćio da se Mitrović u utorak sastao sa četvericom producenata iz tima slavne glumice, kako bi razgovarali o učešću njegove kompanije u stvaranju filma koji bi trebalo da se snima u Srbiji i dijelom u Bosni i Hercegovini.

"Kako je radnja filma smještena na prostore bivše Jugoslavije i nekada ratom zahvaćena područja, i kako je srpski narod stavljen u negativnu konotaciju, Mitrović je odbio da na bilo koji način učestvuje u snimanju ovog filmskog projekta", kaže se u saopćenju.

Ističe se da ni Mitrović, ni njegova kompanija ne žele da "na bilo koji način budu dio nečega što može, a i hoće, predstaviti po ko zna koji put srpski narod u izuzetno lošem svijetlu".

Dodaje se da je Mitrović odlučio da ni na koji način ne učestvuje "uprkos veličini projekta i šansi da se ostvari saradnja sa najpopularnijom i najtraženijom glumicom na planeti, što bi svakako kompaniju PFI svrstalo u svjetske producentske kuće", piše "Blic"