Showbiz
15

Vjenčali se Elton John i David Furnish

Klix.ba
Poznati muzičar Elton John i njegov partner David Furnish stupili su i formalno u bračnu zajednicu, objavio je Elton na Instagramu.

"Formalni dio je obavljen, sada slijedi ceremonija", napisao je Elton uz fotografiju.

Svadba će biti održana u Berkshireu u narednim danima, a među zvanicama se očekuje veliki broj poznatih. Elton i Furnish sklopili su civilno partnerstvo 2005. godine, a sada su otišli korak dalje i pretvorili to u bračnu zajednicu zahvaljujući promjeni zakona u Engleskoj i Velsu.

Elton je ranije kazao kako je veoma ponosan što je Velika Britanija promijenila taj zakon i omogućila homoseksualnim parovima da budu u bračnoj zajednici.

"Imati civilno partnerstvo je bio nevjerovatan napredak za ljude koji su imali kampanje 1950-ih i 1960-ih godina kada je u Engleskoj bilo teško biti gay i pričati otvoreno o tome. To je bilo krivično djelo. Tako da se ovaj zakon treba proslaviti jer se sada svi ti parovi mogu vjenčati. Ne treba odustati od toga", rekao je Elton.

Na svom Instagram profilu postavio je veliki broj fotografija u kojima je nagovijestio vjenčanje i svoju radost što konačno stupa u bračnu zajednicu sa svojim dugogodišnjim partnerom Davidom s kojim ima dva sina - Zacharyja i Elijaha.