Lady Gaga odgovorila PETA-i
6

"Vi moju odjeću vidite kao mrtve životinje, a ja kao umjetnička djela"

Klix.ba
Lady Gaga (Foto: AFP)
Lady Gaga (Foto: AFP)
Američka pjevačica Lady Gaga je odgovorila PETA-i, organizaciji za zaštitu prava životinja, nakon posljednjih kritika zbog nošenja krzna.

PETA je nedavno napisala izvještaj u kojem kritikuje pop zvijezdu zbog nošenja krzna, uključujući i vučije krzno na posteru za film "Machete Kills".

Gagu je kritikovao i potpredsjednik PETA-e Dan Matthews, koji je rekao: "Kada nosite ta krzna tokom ljetnih vrućina, od sebe pravite metu sličnu glupoj Kim Kardashian", Lady Gaga je prvobitno na kritike odgovorila preko svog Twittera.

"Za medije i za sve ostale koji pišu o tome da li su moja krzna prava ili ne, molim vas da ne zaboravite da spomenete i dizajnera HERMES. Hvala vam!", napisala je Gaga.

Međutim, Gaga je sada sastavila dužu izjavu o svojoj kontroverznosti i nošenju krzna.

"Želim da svi znate da mnogo poštujem vaša osjećanja i mišljenja i da ću uvijek podržavati vaše životne filozofije. Međutim, ne podržavam nasilne, uvredljive i djetinjaste kampanje za bilo kakvu svrhu. Posebno ne za onu koju poštujem – prava životinja. Neću komentarisati o tome da li su krzna koja kupujem lažna ili prava, jer smatram da ne bi bilo pravedno zaboraviti druge stvari koje sam nosila na sebi, kao što su piton, noj, kravlja koža, lane, aligator i meso. Vi vidite truplo mrtve životinje, ja vidim umjetničko djelo. Ja poštujem vaša mišljenja, molim vas da vi poštujete moja. Također, Kim Kardashian je divna", izjavila je Lady Gaga.