Još jedan glumac u politici
0

Val Kilmer kao novi guverner New Mexica?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki glumac Val Kilmer, koji je tumačio lik Batmana u istoimenom filmu, namjerava krenuti stopama svoga kolege Arnolda Schwarzeneggera i kandidirati se za mjesto guvernera savezne američke države New Mexico na izborima 2010. godine.

Kako prenosi Telegraph, Kilmer se počinje baviti politikom nakon što završi drugi mandat demokratskog kandidata Billa Richardsona.

"Gledam kako mogu doprinijeti društvenoj zajednici. I ako je mjesto guvernera način na koji mogu dati značajan doprinos, onda ću se kandidarati", kazao je glumac.

Pedesetogodišnjak koji se rodio i odrastao u Los Angelesu, posljednjih dvadeset godina živi u državi New Mexico. Član je Demokratske partije i aktivno je podržavao Baracka Obamu na predsjedničkim izborima.

Istakao je da, ukoliko se kandidira za mjesto guvernetra, to nikako neće biti konvencionalna predizborna kampanja. Kako tvrdi, puno je razgovarao sa običnim ljudima na ulici i slušao njihove probleme. A u slušanju drugih ljudi, kako kaže, uvijek je bio dobar.

Najavio je da će, ukoliko bude ušao u preizbornu utrku, 'sigurno biti naredni guverner'.

Budući političar iza sebi ima niz zapaženih filmskih uloga, od kojih su najznačajnije uloga u poznatom filmskom serijalu o Batmanu, uloge pilota u filmskom hitu iz 1986. godine "Top Gun" i uloga rock ikone Jim Morrisona u filmu Olivera Stona "The Doors".