Showbiz
6

Uskoro mjuzikl o "štreberskom" rivalitetu Billa Gatesa i Stevea Jobsa

Klix.ba
Steve Jobs i Bill Gates (Foto: EPA)
Steve Jobs i Bill Gates (Foto: EPA)
Ako ste pomislili da se industrija zabave umorila od Stevea Jobsa, varate se. Naime, na Broadwayu se sprema mjuzikl o rivalitetu osnivača Applea i njegovog arhineprijatelja Billa Gatesa.

Mjuzikl "Nerds" ili "Štreberi" premijeru bi trebao doživjeti 21. aprila u pozorištu Longacre u New Yorku.

Također, otkriveni su i detalji mjuzikla.

"Prije nego što su postali titani svijeta tehnologije, Bill Gates i Steve Jobs bili su 'štreberi'. Pridružite se dvojici najpopularnijih američkih 'garažnih izumitelja' na njihovom putovanju od floppy disca do iPhonea, koje je u konačnici dovelo do velikog rivalstva koje je oblikovalo svijet kakav danas poznajemo", rekla je režiserka "Štrebera" Casey Hushion.

Budući da se radi o "tehnološkom" mjuziklu, producenti su obećali do sada neviđene svjetlosne, specijalne i scenske efekte u jednoj pozorišnoj predstavi.

Kako je najavljeno, za ovaj mjuzikl bit će korištena najsavremenija tehnologija, uključujući holograme, a posebno zanimljivo je što će gledaoci moći komunicirati s glumcima uz pomoć mobilne aplikacije.

Naime, moći će odlučivati o tome kako će se predstava odvijati, a najavljene su i druge inovacije koje će uskoro biti otkrivene.

Producent mjuzikla Carl Levine naglašava kako će "Štreberi" biti svevremena komedija za cijelu porodicu, a mnogi pozorišni kritičari joj predviđaju veliki uspjeh.