Velika kritičarka Vladimira Putina
0

Upoznajte rusku verziju Paris Hilton

Sarajevo-x.com
Vladimir Putin sa Ksenijom i njenom majkom
Vladimir Putin sa Ksenijom i njenom majkom
Nije nikakvo čudo što Ruskinju Kseniju Sobchak porede sa bogatom američkom nasljednicom Paris Hilton, budući da i ona ima plave uvojke, nosi skupu odjeću i voli slavu.

Voditeljica reality showa i članica visokog društva, Sobchak (30), je ustalasala i političku javnost, velikom brzinom se prometnula u jednog od vodećih kritičara ruskog premijera Vladimira Putina. Kao i Paris, voli izlaziti s milionerima, ubraja se među najbogatije slavne osobe u svojoj zemlji i čak je u prodaju pustila svoj vlastiti parfem. No, za razliku od Paris, Ksenia djeluje u politici.

Proslavila se kao voditeljica ruske verzije Big Brothera, koji su konzervativci prozvali "bordelom", a našla se i na naslovnici ruskog Playboya. Ksenia ima diplomu iz međunarodnih odnosa i magistrirala je politologiju. Ona je kći pokojnog Anatolija Sobchaka, koji je postao prvi demokratski izabran gradonačelnik St. Petersburga, 1991. godine, a Putin je bio njegov zamjenik.

Godine 1997. Sobchak je pobjegao u Pariz, zbog optužbi za primanje mita i zlopotrebu položaja. Vratio se 1999. godine, kada je Putin ušao u vrh ruske vlasti te su optužbe odbačene, piše britanski tabloid The Sun. Ksenijna majka, Lyudmila Narusova, je bila poslanica u Donjem domu Ruskog parlamenta i postala senatorica Gornjeg doma 2002. godine. Uprkos porodičnim vezama s Putinom, Ksenia je postala njegov protivnik tokom nedavnih političkih protesta u Rusiji. Opozicioni aktivisti ističu da je ona vrlo pametna i da govori sve što misli, da je bez dlake na jeziku, bez obzira na posljedice.