Showbiz
0

Umjesto Beckhama Thierry Henry u Gillette reklamama

Sarajevo-x.com
Jedan od najpoznatijih nogometaša na svijetu David Beckham više nije zaštitno lice kompanije Gillette, a njegovo mjesto zauzela su trojica također vrhunskih sportista Thierry Henry, Tiger Woods i Roger Federer.

Unosni ugovor sa kompanijom Gillette koji je, prema nekim procjenama iznosio 40 miliona britanskih funti, okončan je u junu prošle godine, nakon što engleski nogometaš i poznata kompanija nisu uspjeli postići novi dogovor.

Beckham je, kako otkriva Daily Mail, odustao od suradnje sa poznatim proizvođačem žileta jer uprava nije pristala dati mu dio profita.

U novoj Gillettovoj kampanji zasjat će bivša zvijezda nogometnog kluba Arsenal Thierry Henry, legenda golfa Tiger Woods i višestruki pobjednik Wimbledona, teniski as Roger Federer.

Nova kampanja pod naslovom Gillette Champions predstavljena je javnosti kao "najveća sportska marketinška kampanja" u 108.-godišnjoj historiji ove kompanije koja je dio Proctor i Gamble grupacije.

David Beckham je potpisao novi ugovor sa popularnom sportskom markom Adidas koji mu je osigurao zadovoljavajući udio u zaradi ove kompanije.