Showbiz
0

Ucjenjivali je: Kelly Clarkson morala raditi s producentom koji je optužen za silovanje Keshe

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Poznata pjevačica Kelly Clarkson izjavila je kako su ucjenjivali da na svom albumu radi sa producentom Dr, Lukeom koji je optužen za drogiranje i silovanje Keshe.

U radio intervjuu za australski KIISS FM pjevačica je kazala kako je bila primorana raditi s njim jer joj produkcijska kuća rekla da u protivnom njen album neće biti objavljen.

"Bilo mi je zaista teško. Rekli su mi da neće objaviti album ako ne budem radila sa dr. Lukeom. Imam cijelu ekipu koja ovisi od mene finansijski i morala sam to ' progutati' i prihvatiti", rekla je Clarkson.

S Dr. Lukeom je sarađivala 2004. i 2005. godine na singlovima "Since U Been Gone" i "Behind These Hazel Eyes".

Nije htjela komentirati Keshin slučaj, ali je kazala kako je i sama imala nekoliko "okršaja" s producentom.

"S njim je teško raditi i vrlo je zahtjevan. Nažalost, kada imate tako loš karakter da veliki broj umjetnika ne želi raditi s vama, to nije normalno. Ima mnogo talenta ali s druge strane laže mnogo", kazala je.

Naglasila je kako nikada nije imala slično iskustvo Keshinom, odnosno da je nikada nije seksualno napao.

U oktobru 2014. godine Kesha je tužila Dr. Lukea u Lso Angelsu jer je navodno drogirao i silovao nakon njenog 18. rođendana u Californiji te da joj je prijetio da će joj oduzeti izdavačka prava. On je sve negirao. Kesha je tražila od suda da je oslobodi ugovora od kompanije Sony, ali sud to nije učinio. Pjevačica je dobila podršku velikog broja javnih ličnosti koje su pokrenule kampanju #osloboditeKeshu.