Showbiz
0

Ubica Michaela Jacksona od ponedjeljka na slobodi

Klix.ba
Conrad Murray (Foto: AFP)
Conrad Murray (Foto: AFP)
Dr. Conrad Murray, koji je osuđen za ubistvo kralja popa Michaela Jacksona, od ponedjeljka će biti slobodan čovjek.

Šezdesetogodišnji ljekar koji je u oktobru 2011. godine osuđen na četiri godine zatvora bit će ranije pušten na slobodu u okviru programa za rješavanje problema prenatrpanih zatvora u Californiji.

Ova vijest je izazvala bijes Jacksonove porodice i fanova širom svijeta.

Posljednjih sedmica Murray je tražio da uposli publicistu te povratak medicinske licence kako bi nastavio obavljati svoj posao u Texasu.

Podsjetimo, on je osuđen za ubistvo zvijezde jer mu je dao anestetik propofol kako bi mu pomogao da zaspi. Jackson je umro od predoziranja u svom domu u junu 2009. godine. Ljekara Murraya je zaposlio za koncerte koje je planirao održati u Londonu u okviru povratničke turneje "This Is It comeback".

U telefonskom intervjuu Murray je uporno ponavljao kako nije odgovoran za Michaelovu smrt i tvrdio je kako ga je pokušavao skinuti s droga.

Murray se žalio na presudu od četiri godine zatvora, a njegov advokat već je ugovorio televizijske intervjue nakon što izađe na slobodu, za što će zaraditi veliku svotu novca. Advokat mu pokušava vratiti i licencu za rad. Ostao je popularan u predgrađu Houstona i mnogi pacijenti su svjedočili u njegovu korist tokom suđenja.