Lara Stone
0

"U prirodi mi je da budem zločesta"

Sarajevo-x.com
Nakon provokativnih fotografija u magazinu "Vogue France", holandski supermodel Lara Stone izjavila je da su snimci namjerno učinjeni "neprikladnim", te da savršeno prikazuju njenu "otkačenu, zastrašujuću i očaravajuću stranu".

"Mislim da su ti zločesti snimci baš poput moje ličnosti", kazala je novinarki "The Observera". "Nije mi problem snimati korektne modne fotografije, ali je mnogo zanimljivije kad u njima ima nečega nevaljalog."

Stone je provokativno pozirala i za druge magazine, a poznata je i kao model koji je nosio kreacije modnih kuća Givenchy, Jean Paul Gaultier, Chanel, Prada i Stella McCartney.

Ova kontroverzna ljepotica jednom prilikom novinara magazina "i-D" zamolila je da prestane postavljati pitanja o njenim grudima, te otkrila da su joj dečki počeli zviždati još kad je imala 11 godina, jer je nosila kratke suknjice i majice. Ispričala je i kako je s prijateljicama osnovala klub "Mrzimo muškarce, ali ne možemo biti gay".

U prethodnim intervjuima je otkrila kako joj droga nije bila problem u svijetu mode jer je u rodnoj Holandiji sve to već probala. Ipak, kasnije se liječila u Cape Townu zbog problema s alkoholom.

Godine 2009. mnogi magazini su je prozvali "djevojkom godine" i poredili sa slavnom Kate Moss.

Posljednja u nizu provokativnih stvari koje je učinila bilo je poziranje za kampanju modne kuće Calvin Klein, ali je sporni plakat zabranjen u Australiji jer "sugeriše višestruko silovanje".

Supruga glumca Davida Walliamsa tu se pojavljuje samo u grudnjaku, a jedan od tri muškarca oko nje čupa je za kosu, dok je drugi iznad njenog tijela s otkopčanim farmerkama.

Dvadesetšestogodišnjakinja je priznala da je sasvim navikla na golišavost i da to shvata kao dio posla kojim se bavi.