Voštana figura slavne pjevačice
0

U muzeju Madame Tussauds Madonnu podmladili za 20 godina

Klix.ba
U stilu Kleopatre popularna Madonna je nastupila u poluvremenu Superbowla, što je naravno izazvalo mnoge komentare i analize njenog nastupa. Madonnin nastup će ostati zabilježen na mnogim videosnimcima i fotografijama, a napravljena je i voštana figura koja prikazuje ovu pop divu tokom nastupa.

No, nešto tu ipak ne štima, jer figura izgleda kao Madonna prije 20-ak godina. Voštana figura 54-godišnje pjevačice otkrivena je jučer, ali baš i ne liči toliko na Madonnu, ili preciznije rečeno, izgleda mnogo mlađe.

Pjevačica koja je prodala više od 300 miliona nosača zvuka širom svijeta, postala je i mnogo mlađa, zaglađenog lica i bez bora zahvaljujući autorima statue u Madame Tussauds muzeju. Figura je postavljena u muzeju u Las Vegasu pored već postojećih firgura muzičkih i filmskih zvijezda poput Lady Gage, Gwen Stefani, Michaela Jacksona, Fergie i Britney Spears.

Još uvijek se ne zna hoće li Madonna posjetiti svoju figuru kada u okviru turneje MDNA bude pjevala u Las Vegasu.

U procesu izrade figure učestvovalo je nekoliko ljudi, među kojima dva skulptora, fotograf i osoba koja je uzimala mjere za izradu figure. Treba napomenuti da se slavnim ličnostima nikada ne plaća za izradu njihovih figura, kao i to da kipari i vizažisti samo na oblikovanje glave potroše i do pet sedmica.