Najavljeni protesti
0

U Indoneziji zabranjen koncert Lady Gage

SRNA
Lady Gaga (Foto: Arhiv/AFP)
Lady Gaga (Foto: Arhiv/AFP)
Indonezijska policija zabranila je održavanje koncerta pop zvijezde Lady Gage u Jakarti 3. juna nakon što se njenom nastupu usprotivila konzervativna islamistička grupa, saopštio je danas portparol nacionalne policije Saud Usman Nasution.

"Dozvola za održavanje koncerta Lady Gage 3. juna u Jakarti je odbijena na osnovu preporuke policije Jakarte", izjavio je portparol nacionalne policije.

Front branilaca islama prethodno je najavio da će mobilisati 30.000 ljudi koji će protestovati uoči dolaska pjevačice na koncert  i presresti je na putu ka aerodromu.

"Spriječićemo je da kroči u našu zemlju. Bolje bi joj bilo da se ne usudi da širi svoju satansku vjeru u ovoj zemlji", izjavio je ranije  vođa fronta Salim Alatas.

Lokalni promoter Michael Rusli ranije je rekao da bi zabrana koncerta bila "žalosna". 

Obožavaoci sa nestrpljenjem čekaju Lady Gagu, kazao je Rusli, i dodao da su prodate ulaznice za sva mjesta na stadionu Gelora Bung Karno - koji prima 52.000 ljudi.

Indonezija, koja ima 240 miliona stanovnika, zemlja je sa najvećim brojem muslimana u svijetu. 
Američka zvijezda, poznata po provokativnim nastupima i kostimima, naišla je na negodovanje i u drugim azijskim zemljama tokom svoje turneje po svijetu, koja je u Seulu prošlog mjeseca počela protestima.