Showbiz
0

Tužba protiv komičara Sache Barone Cohena

FENA
Britanski komičar Sacha Baron Cohen je nakon niza tužbi vezanih uz tumačenje naslovnog lika u filmu "Borat" odnedavno postao tuženik i u procesu vezanom za njegov raniji alter ego - Ali G.

Protiv Cohena je Heddi Cundle, koja sebe opisuje kako poznanicu britanskog glumca, podnijela tužbu zbog uvrede i klevete izrečene u jednoj epizodi televizijskog showa "Ali G".

Sporna epizoda je prvi put emitirana 2004. godine, a u njoj je Cohen kao Ali G intervjuirao uglednog američkog književnika Gorea Vidala. U jednom trenutku je Ali G rekao da je "nekoć izlazio s k***m po imenu Heddi Cundle te joj napravio dijete".

Cundle, koja u SAD živi od 2002. godine, tvrdi da Cohena pozna jer je zajedno s njim kao članica skupine židovske mladeži otišla u Izrael, ali da je laž da je s njim imala ikakvu vezu ili dijete.

Tvrdnje Ali G-ja su joj, prema navodima tužbe, nanijele "gubitak ugleda, stres, brigu, fizički bol, poniženje, sramotu, oduzetost i povrijeđene osjećaje". Naknada štete se traži od Cohena, emisije "Da Ali G Show" i HBO-a, američkog kablovskog kanala na kojemu je prikazana sporna emisija.

HBO je, prema navodima tužbe, pristao u svim budućim reprizama ukloniti sporni segment, ali se on svejedno bio pojavio na YouTubeu kao i na finskoj televiziji.