Showbiz
2

Tužba protiv Jima Carreyja zbog smrti njegove bivše djevojke

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Holivudski glumac Jim Carrey se suočava s tužbom jer je navodno nabavljao lijekove pod lažnim imenom za svoju bivšu djevojku Cathrionu White koja je umrla prošle godine zbog predoziranja.

Udovac Carreyjeve bivše djevojke Mark Burton, s kojim duži period prije smrti Cathriona nije živjela, tvrdi da je glumac iskoristio svoje ogromno bogatstvo i status slavne ličnosti kako bi ilegalno nabavljao lijekove koji se inače dobijaju isključivo na recept. Carrey je navodno pokušao sakriti svoju umiješanost, a povodom ove cjelokupne situacije se još uvijek nije oglasio.

Cathriona je umrla u 30. godini, a obdukcijom je ustanovljeno da se predozirala lijekovima među kojima su Ambien, Propranolol i Percocet.

U to vrijeme je s Carreyjem navodno povremeno bila u vezi, a definitivno su prekinuli nekoliko dana prije njene smrti. U tužbi se navodi da je 54-godišnji Carrey nabavljao lijekove ilegalno pod imenom Arthur King te da je nakon toga poduzeo mjere kako bi sakrio svoju umiješanost i krivicu.

Burton je dodao i da je Carrey poslao "lažnu poruku" bivšoj djevojci dan prije nego je pronađeno njeno tijelo, kako bi prikrio svoju umiješanost. U poruci je navodno pitao gdje su lijekovi. Burton je optužio glumca da je opsesivan te da je uvijek želio manipulisati i kontrolisati svoju bivšu djevojku, kao i da je stavio kamere u njen dom kako bi je nadgledao.