Showbiz
0

Transseksualna ikona: Lomila sam rebra kako bih imala savršenu figuru

Klix.ba
Jedna od najpoznatijih transseksualnih osoba u New Yorku, Amanda Lepore, otvorila je svoju dušu i progovorila o plastičnim operacijama i bolovima koje je trpila kako bi dobila željeni izgled.

Lepore (46) otkrila je za magazin "Into the Gloss" da je nakon operacije promjene spola u 19. godini imala tri operacije grudi, ugradnju implatanta u zadnjicu te je čak lomila rebra kako bi imala uži struk.

"Mislim da su Raquel Welch i Cher uradile istu operaciju. Ilegalna je u SAD-u, a ja sam je uradila u Mexicu. Polomili su mi rebro na leđima i stegli, tako da nema ožiljaka", kazala je Lepore koja sada ima savršenu liniju "pješčanog sata".

Na licu je uradila usne, operaciju nosa, zatezanje lica i spuštanje linije kose. Njena inspiracija su Jean Harlow, Marilyn Monroe i Jessica Rabbit.

"Umjesto da oponašam djevojke s kojima sam odrasla i koje su me ismijavale, odlučila sam da želim izgledati kao filmska zvijezda. To je bilo poput bijega", rekla je pjevačica, plesačica i domaćica zabava.

Istakla je kako je i u tinejdžerskoj dobi imala žensku liniju te da joj je to pomoglo u izgledu. Na pitanje novinara koliko je potrošila na operaciju i koliko troši na kozmetiku odgovorila je: "Postoji razlog zbog kojeg su me imenovali 'Najskupljim tijelom na Zemlji'."

Kazala je kako joj je od svih operacija najbolnija bila promjena spola.

"Nije boljelo nakon operacije, ali kada su mi stavili dilator koji je bio u meni jedno vrijeme i održavao otvor vagine boljelo je kao da je neko stavio nož. To je bilo nešto najbolnije što sam osjetila", prisjetila se Lepore.

Lady Gaga i Amanda Lepore
Lady Gaga i Amanda Lepore

Osamdesetih Lepore se preselila iz Cedar Gotvea u New York, ostavila je oca, hemijskog inžinjera italijansko-američkog porijekla i majku, domaćicu njemačko-američkog porijekla koja je patila od šizofrenije. Iako im je bilo teško da prihvate kćerkinu promjenu, podržali su je na kraju. No, pokušali su na sve načine da je promijene. Vodili su je psihologu, davali tablete, ispisali iz škole, te branili da ide na časove baleta i pjevanja.

Veliku pomoć u njenoj karijeri pružio joj je fotograf David LaChapelle zahvaljujući kojem se pojavila u Playboyu i Vogueu, te muzičkim spotovima Eltona Johna, Grace Jones i The Dandy Warholsa.

"Kada sam išla na operaciju promjene spola željela sam da budem lijepa djevojka koja će raditi u trgovačkom centru. Da sam tada imala kristalnu kuglu i mogla vidjeti kako izgledam sada - bavim se manekenstvom, družim se sa Daphne Guiness, pjevam s Lil' Kim, putujem svijetom, mislim da ne bih mogla vjerovati", rekla je Lepore.

Trenutno radi na novom muzičkom albumu i piše memoare.