Showbiz
0

Top 10 najplaćenijih muškaraca iz svijeta zabave

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
Bilo to fer ili ne, u svijetu zabave daleko više su plaćeni muškarci. Prema Forbes.com istraživanju, muškarci u ovom poslu zarađuju gotovo dva puta više nego žene. Mi vam donosimo njihovu godišnju Listu najplaćenijih muškaraca iz svijeta zabave gdje prvo mjesto ubjedljivo zauzima Stiven Spielberg.

Muškarci više zarađuju kao zabavljači, prema podacima sajta Forbes.com. Podaci iz njihove godišnje Liste najplaćenijih muškaraca u svijetu zabave, govore da je njih 25 zaradilo ukupno 1,9 milijardi dolara u toku prošle godine, dok su njihove kolegice zaradile 671 miliona za isti period.

Ovo je lista 10 najbogatijih zabavljača:

[SLIKA]3[/SLIKA]1. Steven Spielberg - 332 milliona dolara

Njega mnogi smatraju najboljim režiserom u historiji filma, a njegova prošlogodišnja zarada to i potvrđuje. Mnogo novca mu je donijela prodaja "DreamWork SKG-a" Paramountu. Njegov triler film "Disturbia" također je zabilježio zaradu od 22 miliona dolara u prvoj sedmici prikazivanja u kinima. Novi filmovi "Transformers" i "indiana Jones" sigurno će mu donijeti vrtoglavu zaradu.

2. Howard Stern - 302 milliona dolara

Kralj talk-showa na radiju zaradio je mnogo proteklih 12 mjeseci. 2004. godine, radijska stanica Sirius ponudila mu je ugovor od 100 miliona dolara godišnje. U njegovu zaradu nisu uračunati drugi angažmani.

[SLIKA]2[/SLIKA]3. George Lucas - 235 milliona dolara

Režiser filmova "Inidana Jones" i " Star Wars" još uvijek može bogato živjeti na račun stare slave. Trenutno je angažiran kao izvršni producent u četvrtom nastavku "indiane Jonesa".

4. Jerry Seinfeld - 100 milliona dolara

Iako je već deceniju odsutan sa malih ekrana, serija iz 90-ih godina mu donosi novac i slavu. Pretpostavlja se da će mnogo novca zaraditi i njegov animirani film, za koji je napisao scenario. Seinfeld u njemu posuđuje glas, a film se zove "Bee Movie". Još uvijek povremeno, iako mu to finansijski nije neophodno, radi kao stand-up komičar.

[SLIKA]1[/SLIKA]5. Dan Brown - 88 milliona dolara

Uprkos kritika koje je primio na svoj račun i na račun svoje knjige "DaVincijev kod", istoimeni film je u kinima širom svijeta donio zaradu preko 800 miliona dolara. Trenutno je u fazi adaptacije i njegov stariji roman "Anđeli i demoni" pod pokroviteljstvom Sonyja.

6. Jerry Bruckheimer - 84 milliona dolara

Nastavci "Pirata s Kariba" za ovog režisera i producenta bili su kovčeg s blagom. Svi dijelovi, a naročito zadnji, zaradili su vrtoglave svote. Pored tih honorara skoro da ni ne treba spominjati njegove najuspješnije serije CSI Las Vegas i njenih kopija CSI Miami i CSI New York.

[SLIKA]4[/SLIKA]7. Dick Wolf - 70 milliona dolara

Nakon 17 sezona, sudbina serije "Law and order" je neizvjesna. Ipak, njen režiser ne treba brinuti jer je njegova zarada i više nego dobra.

8. Tom Cruise - 67 milliona dolara

Možda su priče o njegovom braku i skakanje po kauču prilikom gostovanja u Oprah Show-u punile stranice tabloida, ali malo šta se moglo reći za njegove angažmane u posljednje vrijeme. Tom Criuse planira se vratiti na velike ekrane u drami "Lions for Lambs" rame uz rame s Robertom Redfordom i Maryl Streep.

9. Andrew Lloyd Webber - 56 milliona dolara

Nakon angažmana na reality showovima, Webber sada radi u britanskom realityju "Any dream will do". On je također izjavio da će se fokusirati na svoj "stalni" posao, tačnije pisanje mjuziklova. Mnogi se nadaju da će uskoro izaći i nastavak "Fantoma iz opere".

10. Bruce Springsteen - 55 miliona dolara

Čini se da za ovog pjevača nikada nema odmora. Ovog proljeća je izdao CD i DVD turneje po Evropi, a u međuvremenu gostovao je u suondtracku Adama Sandlera "Reign over me" i nadolazećem filmu Drew Barrymore "Lucky you".