Ponovo u problemima
0

Tomic se zaključao u kuću i optužio policajca za napad

Totalsport
Policija ispred Tomiceve kuće
Policija ispred Tomiceve kuće
Australski teniser bosanskog porijekla Bernard Tomic (19) ponovno je u četvrtak upao u probleme s lokalnom policijom u Gold Coastu.

Tomic se, prema izvještajima australskih medija, u zasad ne posve razjašnjenim okolnostima, zaključao u kuću i optužio jednog policajca da ga je pokušao udariti.

Mladi teniser je u četvrtak najprije zaradio kaznu zbog opasne vožnje u BMW-u, a što se tačno dogodilo kasnije, još uvijek nije jasno. Izvještaji sugerišu da je jedan policajac nekoliko sati nakon prvog incidenta ponovno pokušao zaustaviti Tomica, ali on je produžio do svoje kuće u koju se zaključao i pozvao advokata. Uskoro su se pred kućom, piše The Herald Sun, pojavila peterica policajaca, ali prošlogodišnji četvrtfinalist Wimbledona je odbio izaći van.

"Ne znam u čemu je bio problem, izgledalo je kao da sam ubio nekoga", izjavio je kasnije Tomic.

U priču se uključio i mladićev otac John koji je, dok mu je sin bio zaključan u kući, u dvorištu vodio žustru raspravu s policajcima, a kasnije se i službeno žalio na njihovo ponašanje.

Policijski inspektor koji vodi slučaj izjavio je da je Tomic, nakon što je napokon izašao iz kuće, bio razuman. Nije, međutim, mogao potvrditi jesu li kazne koje su policajci ispisali teniseru bile opravdane.

Tomic je i prošli mjesec bio pod policijskom istragom zbog navodnog divljanja po cesti. Kasnije je ustvrdio da je žrtva zlostavljanja lokalnog policajca koji ga navodno već neko vrijeme progoni.

Teniser koji je ispao u osmini finala ovogodišnjeg Australian Opena zbog svojih godina ne bi ni smio voziti "nabrijani" BMW M3 serije, ali je ishodio posebnu dozvolu da se može voziti na trening i s treninga.