Nakon nesreće na setu
10

Tom Cruise je heroj i u stvarnom životu

Klix.ba
Tom Cruise (Foto: Arhiv/AFP)
Tom Cruise (Foto: Arhiv/AFP)
Prema pisanju medija, glumac Tom Cruise je postao stvarni heroj kada je pritrčao u pomoć čovjeku koji se povrijedio na setu filma "Oblivion".

Član osoblja je primljen u bolnicu nakon što je na njega pao veliki teret za vrijeme snimanja naučnofantastičnog filma u Louisiani.

Mnogi su strahovali da će povrijeđeni čovjek, poznat samo kao David, ostati paralizovan. Cruise je svog privatnog pilota zamolio da ga prebaci na kliniku specijalizovanu za povrede kičme u Baton Rougeu.

"Tom je ostao pribran sve vrijeme i organizovao je sve, nije samo sjedio u pozadini. Njegov avion Gulfstream V je bio spreman za polijetanje ukoliko bi to bilo potrebno. Brzo je razmišljao. David je mogao ostati paralizovan pa je njegovo prebacivanje u bolnicu bilo od vitalnog značaja", rekao je neimenovani izvor za Daily Mirror.

"Tom je bio divan. Pružio je punu podršku Davidu i njegovoj porodici. To je bila strašna nesreća, ali on se nije morao toliko žrtvovati i truditi oko svega. To je puno značilo svima na setu", rekao je jedan od svjedoka nesreće.

Cruise je Davida posjetio i u bolnici, gdje je ležao četiri dana.