SAD
0

Tom Cruise bijesan zbog ismijavanja tajnog scientološkog govora

Sarajevo-x.com
Holivudski glumac Tom Cruise veoma je ljut zbog toga što se snimak njegovog tajnog govora o scientologiji ismijava na Internetu. U njemu Cruise govori o tome kako scientologija može "izliječiti" kriminalce i ovisnike o drogama, a ljut je jer se na novom videu ismijavaju njegove rečenice.

Popularni glumac Tom Cruise ljutit je jer ne želi da se scientologija i njegov govor, koji je procurio na Internet, ismijavaju ili na bilo koji način omalovažavaju, izvještava Daily Mail.

Govor je star već četiri godine, a Tom Cruise ga je održao nakon što mu je uručena nagrada "Freedom Medal of Valour" koju dodjeljuje Međunarodna asocijacija scientologa. Nedugo nakon toga, snimak njegovog govora postavljen je na YouTube, ali je brzo i uklonjen. Ovog puta neko se odlučio poigrati njegovim govorom.

"Mislim da je privilegija zvati se scientologom. To je nešto što morate zaraditi jer scientolozi imaju mogućnost i sposobnost stvaranja novih i boljih realnosti. Ja imam mogućnost da promijenim živote ljudi i posvećeno radim na tome", rekao je Cruise u govoru.

"Mi vladamo umom i možemo ljude izliječiti od ovisnosti. Možemo promijeniti kriminalce. Možemo donijeti mir i ujedinjavati kulture", dodao je Cruise.

Ipak, u videu jedan muškarac "glumi" Toma Cruisea i govori ono što "scientolozi ne žele da znate", izvrćući i ismijavajući rečenice popularnog glumca.

Video možete pogledati ovdje.