Showbiz
0

Tjelohranitelj čuvenih svjetskih zvijezda ubijen prilikom provale

Klix.ba
Norman Oosterbroek (43), poznat po nadimku "holandski div", čuvao je poznate ličnosti poput Lady Gage, Jay Z-a, Beyonce, Rihanne i Nelsona Mandele, a policija ga je ubila nakon što je go i drogiran provalio susjedima u kuću.

Oosterbroek je provalio u kuću Markusa i Christiane Jung u Miamiju. Christiane je čula buku i otkrila golog Oosterbroeka na njihovom imanju.

Policija je ubrzo stigla i zatekla Oosterbroeka kako se tuče sa Jungom. Policajci su prijavili da su ga vidjeli kako uzima nepoznatu supstancu tokom tuče, a prije nego se nasilno pokušao oduprijeti hapšenju. Policajci su ga pogodili elektrošokerom, nakon čega je kolabirao. Prebačen je u lokalnu bolnicu, gdje je proglašen mrtvim.

Vlasti su navele da je čuveni tjelohranitelj već dugo imao problema sa narkoticima te da je često bio na rehabilitaciji.

Mnogi su smatrali da je probleme ostavio iza sebe, kada se 2009. vjenčao sa April McDaniel, sa kojom ima i dvoje djece.

Policija pretpostavlja da se Oosterbroek vraćao kući i greškom završio ispred vrata Jungovih.

"Bio je veoma nasilan, nekontrolisan i očito nestabilan", izjavila je Nancy Perez, glasnogovornica policije u Miamiju.

Nije saopćeno koliko je puta Oosterbroek elektrošokiran niti koliko je policajaca učestvovalo u hapšenju.

Nakon što je započeo karijeru tjelohranitelja čuvajući Nelsona Mandeli, Oosterbroek je pokrenuo vlastitu osiguravajuću kompaniju RAD.

Christiane Jung navela je kako su jedva poznavali svog susjeda te da su još uvijek traumirani. Još uvijek se čekaju toksikološki nalazi.